Dalyan

 
Dalyan ligt in de zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee. Het dorpje ligt 25 kilometer van het vliegveld van Dalaman, 2 uur rijden van Marmaris en 1 ½ uur rijden van Fetihye.

Dalyan is de perfecte vakantiebestemming voor de vakantieganger, jong en oud. In en rond het dorp vind je antieke bezienswaardigheden, cultuur, natuurschoon, een gastvrije bevolking, afgelegen stranden en baaien. Het is de basis voor vele uitstapjes in de buurt, bijvoorbeeld naar de modderbaden, diverse markten, bergpassen, watervallen en een fantastisch meer. Ook zijn dagtrips of meerdaagse uitstapjes vanuit Dalyan mogelijk, naar tal van interessante en mooie plaatsen elders in de regio.

KAART TURKIJE / DALYAN:
Klik hier.... om te zien waar je
Villa Esra kunt vinden in Turkije.
Dalyan ligt aan de rivier, tegenover de beroemde Lycische rotsgraven en de antieke stad Kaunos. Aan de ene zijde ligt het meer van Koycegiz.

Aan de andere zijde ligt een delta, die uitmondt in de zee. Een taxibootje kan je vanuit het dorp naar het strand brengen. Je zigzagt via de diverse riviertjes, tussen het riet door, naar het ruim vijf kilometer lange, rustige zandstrand. Het strand is bekend, omdat de Caretta Caretta (een zeeschilpad) er tijdens bepaalde periodes van het jaar zijn eieren legt. Het gebied is om die reden een beschermd gebied, en bovendien erg goed onderhouden.

Het strand is overigens ook met de auto of een dolmus (een soort taxibusje) bereikbaar. Je komt dan aan op de andere zijde van het strand.

In Dalyan vind je geen hoge gebouwen, maar enkel villa's, kleine familiehotels en huizen van de lokale bevolking, gelegen in het fantastische landschap tussen de bergen en katoenvelden.

In het centrum vind je rustige winkelstraatjes, met tal van gezellige restaurantjes en barretjes. 's Avonds is het centrum verboden gebied voor gemotoriseerd verkeer; heerlijk dus om ongestoord van de avond te genieten. Anders dan in veel andere plaatsen wordt je hier niet voortdurend "naar binnen getrokken". Men is hier gastvrij, maar zeker niet opdringerig. In Juli 2003 werd Dalyan nog genomineerd als één van de mooiste, onbedorven vakantiebestemmingen van de wereld!

In Januari 2014 werd Dalyan voor de tweede door de website Zoover.nl (op basis van 50.000 beoordelingen) uitgeroepen tot de beste strandbestemming van Europa!

Click for Dalaman, Turkey Forecast

Voor meer informatie over Dalyan, en wat je er zoal kunt doen:
Klik hier

Wil je een AUTO HUREN (Özalp rental):
Klik hier

  dag
temperatuur
uren zon per dag mm
regen
zeewater
temperatuur
  Januari 12 5 10 15
  Februari 13 6 8 14
  Maart 14 7 6 16
  April 18 8 4 17
  Mei 23 10 4 19
  Juni 27 12 2 22
  Juli 30 13 1 24
  Augustus 30 12 1 25
  September 27 10 1 24
  Oktober 23 8 4 22
  November 19 6 6 20
  December 15 4 9 17